Indsatspuljen bliver mod alle odds videreført!

[LDF) Landdistrikternes Fællesråds formand Steffen Damsgaard har arbejdet hårdt på, at indsatspuljen – populært kaldet nedrivningspuljen – skulle fortsætte. Derfor er det glædeligt, når politikerne lytter og i dette tilfælde finder midler til indsatspuljen, som vi ved har tydelig positiv effekt på landdistrikterne og som der virkelig er behov for. Steffen Damsgaard er meget tilfreds med, at indsatspuljen til nedrivning eller renovering af faldefærdige bygninger i landdistrikter og yderområder fortsætter i 2011 med en statslig pulje på 100 mio. Puljen er en sejr for alle landsbyer og de berørte kommuner med faldefærdige boliger og bygninger. 
Der var i Regeringens finanslovsudkast ikke afsat midler til at videreføre puljen i 2011, men heldigvis lykkedes det forligspartierne Danske Folkeparti og Kristendemokraterne sammen med regeringen af få puljen med i den endelige finanslov.

 Puljen betyder, at der i 2011 fortsat kan fjernes rigtig mange “bolig-lig” og bygninger, som skæmmer i landsbyerne og på landet. Det er virkelig dejligt, at indsatsen mod dårlige boliger fortsætter. Fjernelse af faldefærdige bygninger er på landsplan en kæmpe samfundsopgave, som fortsat kræver en fler-årig indsats, siger Steffen Damsgaard,.

Puljen for 2010 er på kr. 150 mio. + kr. 37 mio., mens den nye pulje pulje for 2011 er på kr. 100 mio. + kr. 43 mio. fra kommunerne. Selv om puljen er mindre end sidste år, så er formand Steffen Damsgaard alligevel meget positiv. Kommunerne kan nu fortsætte indsatsen i 2011 på et meget tilfredsstillende niveau, i øvrigt i en tid, hvor der er stor rift om midlerne på finansloven.

 Statens Byggeforsknings Institut (SBI) har inden puljen blev indført i 2010 vurderet at der på landsplan er omkring 10.000 dårlige boliger, der burde nedrives eller renoveres.

Den positive effekt suppleres med en kick-start effekt, idet der generelt sker en forbedring og forskønnelse i resten af landsbyen, når de faldefærdige boliger og bygninger forsvinder eller renoveres. 

Da der fortsat er mange bolig-lig og bygninger, som trænger til at blive fjernet eller renoveret, vil det være en indsats ,som kræver tilsvarende bevillinger på finansloven i årene fremover, vurderer Steffen Damsgaard. 


Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

1 Response to Indsatspuljen bliver mod alle odds videreført!

  1. Jesper H. Larsen skriver:

    Absolut glædeligt med en fortsættelse af mulighederne, men nu er ansøgerkredsen vel ikke lige så snæver (39 kommuner) som sidst? Glem ikke, at bolig-lig ikke kun findes i de omtalte 39 kommuner, men i alle kommuner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *