El-biler og fødevarefestival gavner landdistrikter

Indenrigs- og socialministeriet:
El-biler på Læsø og en festival, der skal fremme kvalitetsfødevarer på Lolland er blandt de 10 projekter, som får støtte fra Indenrigs- og Socialministeriet. Målet er at fremme udviklingen i landdistrikterne.

Læsø får penge til et forsøgsprojekt med el-biler, som øens gæster kan bruge i stedet for at tage egen bil med. Det gavner miljøet og Læsøs omdømme.

Lolland får penge til en Moder Jord-fødevarefestival. Den skal højne interessen for lokalt producerede kvalitetsfødevarer, og samtidig skal den styrke interessen for Lolland. I alt støtter Indenrigs- og Socialministeriet ti projekter, som skal fremme udviklingen i landdistrikter i vanskeligt stillede kommuner.

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann:
“Disse tilskud til konkrete projekter kan være med til at skubbe udviklingen i vanskeligt stillede områder i en gunstig retning, og derfor er det vigtigt med en statslig håndsrækning. Kommunalreformen har ført til en opprioritering af landdistriktsindsatsen i mange kommuner. To nye undersøgelser i Landdistriktsredegørelsen for 2009 viser således, at landdistriktspolitikken er en aktiv del af kommunernes dagsorden”.

Puljen er finansieret af de kommunale særtilskudsmidler til særligt vanskeligt stillede kommuner. En del af denne pulje går hvert år til kommunale forsøgsprojekter i landdistrikter – i år 3,6 mio. kr. 

Tidligere på året er der også blevet uddelt i alt 11,0 mio. kr. til forsøgsprojekter i landdistrikter fra den såkaldte Landdistriktspulje.

Se oversigt over støttede projekter og kontaktpersoner

Yderligere oplysninger:
Anders Rasmussen, fuldmægtig. Tlf. 33 92 93 12


Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *