Det nytter at gøre en stærk lokal indsats

[Viborg Stifts Folkeblad] I Viborg Kommune ser man, at det nytter at gøre en stærk lokal indsats. Det viser en opgørelse over udviklingen fra 2006 til 2011, som Viborg Kommune har lavet. Bysamfund med flere end 200 indbyggere klarer sig glimrende. 34 ud af de 44 bysamfund med flere end 200 indbyggere er i vækst.

Stærk lokal indsats giver resultater
Den vigtigste lære af tallene er, at det nytter at gøre en stærk, lokal indsats for at udvikle sit bysamfund. En by, der har haft en fælles sag at arbejde for, får også succes. Det er der mange eksempler på. Andre byer kommer nemmere til udvikling, fordi de ligger tæt på Viborg, som er en fordel.
Det er velkendt og meget omtalt, at byer som Løvel og Rødding har succes med at udvikle byerne. Men at Løvel er gået 41 procent frem med i alt 770 indbyggere, og at Rødding med 862 indbyggere er gået næsten 30 procent frem, er ret overbevisende.

Reetableringen af Rødding Sø, et imponerende idrætsanlæg og bevarelsen af skolen betyder en hel del for Rødding. Effekten ses også i Bjerregrav, der stod sammen om at etablere en friskole. Bjerregrav er med 427 indbyggere gået frem med næsten 26 procent i perioden. 
Hald Ege er topscorer med en fremgang på 43,4 procent. Her er det nye udstykninger og etablering af boliger i de gamle, røde barakker, som slår igennem. Men det er til gengæld nok slut med den kraftige udvikling i Hald Ege, for der er ikke mange nye udstgykningsmuligheder i det smukke naturområde.

Hvam, kommunens nordligste by, har den største tilbagegang med 20,7 procent til 291 indbyggere. Ellers er det generelt byerne i den vestlige del af kommunen, som præger listen med de 10 byer, som har en negativ vækst.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *