Danskere i landdistrikter er Europas mest tilfredse

Danskere bosat i landområder er de mest tilfredse i Europa, viser ny måling fra Eurostat. Korte afstande, et godt fællesskab og personlig frihed er de primære forklaringer, mener flere forskere. Målingen vækker glæde i Landdistrikternes Fællesråd, som blandt andet tæller 40 danske land- og yderkommuner og en række toneangivende organisationer.
 
Det er godt at bo på landet i Danmark. Det mener i hvert fald de danskere, der gør det. Det viser en undersøgelse af tilfredsheden i 32 europæiske lande, som Europa-Kommissionens statistiske kontor, Eurostat, står bag. 
 
Målingen som er blevet omtalt i Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev, Momentum, slår fast at danskere bosat i landdistrikterne er mere tilfredse end dem, der bor i de største byer. Faktisk er de danskere der bor i landdistrikterne Europas mest tilfredse.
 
Hos Landdistrikternes Fællesråd, som er den overordnede landdistriktsorganisation i Danmark, vækker målingen glæde.
 
»Det viser med alt tydelighed, at landdistrikterne har mere at byde på end det negative billede, som medierne til tider forsøger at tegne. Danskerne søger efter fællesskaber båret af tryghed og tillid, og det gør landdistrikterne til et attraktivt sted at bosætte sig. Og det på trods af manglende rammevilkår på en række områder« udtaler formand Steffen Damsgaard.
 
På en skala fra 1-10 giver danske landdistriktsbeboere i gennemsnit 8,2 point, og det er akkurat nok til at snuppe førstepladsen fra Norge og Østrig, hvor tilfredsheden på landet scorer 8,1 point. Til gengæld er det langt højere end landene nederst på listen. I Bulgarien giver landdistriktsbefolkningen i gennemsnit 5,1 point, i Serbien 5,5 og i Kroatien 6,1.
 
Damsgaard mener, at målingen fra Eurostat er et udtryk for, at urbaniseringstendensen er ved at vende. 
 
»At danskere bosat i landdistrikterne er mere tilfredse end dem, der bor i de største byer i Danmark, viser at tendensen med at folk vælger by fremfor land er ved at vende. Vi ser, at nettotilflytningen til København og Aarhus er ved at stagnere, samtidig med at flere og flere bosætter sig i land- og yderkommunerne. Det er meget positivt, og målingen understreger dermed, at det er attraktivt at bo i landdistrikterne« afslutter formanden for Landdistrikternes Fællesråd.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.