300 – 400 skoler truet af lukninger

[Landdistrikternes Fællesråd] LDF kæmper for øjeblikket på flere fronter for at undgå skolelukninger forårsaget af  kommunernes igangværende budgetforhandlinger, oplyser Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

“Nogle kommuner har nedlagt skoler og andre steder er debatten i fuld gang. Landdistrikternes Fællesråd tror, ud fra modtagne meldinger, at der er overhængende fare for, at der nedlægges 300-400 skoler og filialskoler på landsplan!! Måske tallet bliver endnu større – men allerede nu er der tale om en katastrofe uden lige!!!

Rundt omkring sker der en massakre på de små folkeskoler. Der er kommuner, som foreslår at lukke op til 11 skoler/filialskoler! – Det er en decideret massakre, som vil få vidtgående konsekvenser for bosætningen i landdistrikterne og de enkelte landsbyer mange år fremover.

Landdistrikternes Fællesråd har uddybet bekymringerne for skolelukningerne i en pressemeddelelse og ved 2 møder med Indenrigsministeren.

Landdistrikternes Fællesråd har desuden sendt en direkte henvendelse til alle kommunalpolitikere med henblik på at vurdere sagen en ekstra gang, inden der skrides til drastiske lukninger  

Hvis der lukkes 300-400 skoler, så er man politisk med til at skubbe til en yderligere skævvridning i landet, hvor landdistrikter og især økonomisk pressede udkantskommuner vil blive cementeret, som Udkantsdanmark med endnu større befolkningsnedgang og skævvridning”, slutter Steffen Damsgaard.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 Responses to 300 – 400 skoler truet af lukninger

 1. Nedlæg de 5 regionale væksthuse – og kommunerne sparer 130 mio kr.

  Fra 1. januar 2011 skal de 5 væksthuse i Danmark finansieres af de 98 kommuner, som i forvejen har store budgetter til lokale erhvervskontorer.

  De 5 Væksthuse koster på årsbasis ca. 130 mio kr.

  I stedet for en dobbeltdækning af erhvervsfremmeordninger, hvor der kan sættes spørgsmålstegn ved nytteeffekten pr. tilskudskrone, var samfundet måske bedre tjent med, at kommunerne brugte de 130 mio kr. på børn og unge, hvor nytteeffekten på den lange bane måske er > 5?

 2. Mette Petersen skriver:

  Tak til LDF for indsatsen på skoleområdet! Der er virkelig hårdt brug for, at kæmpe imod de kommunalpolitiske ønsker om skolelukninger. Jeg bor selv i et yderkantsområde, hvor vi i flere år har kæmpet for en bevarelse af vores velfungerende lille folkeskole. Det er lykkedes os at få vores skole fredet.. indtil videre! Skolen holder folk til landsbyerne. Lukkes skolerne lukkes de små brugsbutikker også, og byerne vil affolkes. Børnefamilierne skal ‘lokkes’ til at flytte på landet og kun med en bevarelse af skolerne kan dette lade sig gøre. Vil kommunerne have flere skattekroner i kommunekassen, så MÅ skolerne fredes!
  Med venlig hilsen
  Mette Petersen / Egebjerg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *