150 mio. kr. til dårlige bygninger

Regeringen og KL har indgået en økonomiaftale for 2010 som giver 150 mio. kr. i tilskud til kommunerne i land- og yderområderne – især til at fjerne dårlige boliger samt andre faldefærdige bygninger.
Aftalen er ikke udmøntet detaljeret endnu, men det er en ny pulje på området i forhold til tidligere økonomiaftaler mellem regeringen og KL.

“Det er et meget glædeligt, at vi nu for alvor kan få sat skub i oprydningen på landet og i vores landsbyer ved at få fjernet bolig-ligene og andre bygninger, som ellers bare ligger som åbne sår i landsbyen eller i landskabet,” siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

“Vi kan ikke få løst hele problemet i 2010, men vi kan for alvor komme godt i gang, og hvis der som vi forventer, kommer flere midler til puljen de efterfølgende år, så vil vi reelt kunne komme langt i forhold til de ca. 10.000 faldefærdige boliger, som SBI har konkluderet der som minimum burde fjernes rundt i landet. I første omgang har man målrettet de områder i landkommuner og yderområder, hvor problemet er størst. Godt at politikerne endelig har fået fokus på det store problem”.

“Pengene skal bruges sammen med den forbedring af lovgivningen som betyder, at man for bolig-ligene kan lægge påbud og forbud på ejendommen, så den reel bliver uanvendelig for en ejer, som enten skal udbedre ejendommen eller nedrive den. Efter den fase kan kommunerne tilbyde at købe ejendommen og efterfølgende fjerne den. Vi kan få skabt grønne oaser i landsbyerne og på landet, eller alternativt, at forhåbentlig mange af grundene vil blive bebygget igen på et senere tidspunkt.”

“Puljen kan være med til at give landsbyer med bolig-lig et løft. Dårlige boliger skræmmer nemlig potentielle tilflyttere væk og giver et negativt billede af en landsby.”

“Det er en glædelig dag, at der nu tages endnu et skridt i retning af, at få gjort vores landsbyer og på landet generelt, mere attraktivt for tilflytning.” 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *